Demobilisani borci ispred zgrade Parlamenta FBiH, ne odustaju od svojih zahtjeva

Preporučujemo

Počelo je okupljanje bivših boraca ispred Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a primjetne su i jake policijske snage.

Borci stižu iz mnogih gradova BiH, Bužima, Cazina, Zavidovića, Travnika, Gornjeg Vakufa, Bugojna, Srebrenika…

Borci se okupljaju u očekivanju vanredne sjednice Parlamenta Federacije, gdje očekuju da će se raspravljati i o njihovim zahtjevima, jedinstvenom boračkom registru, ukidanju finansiranja boračkih organizacija i boračkom dodatku.

– Tražimo izradu i objavljivanje jedinstvenog boračkog registra, ukidanje boračkih organizacija i donošenje jednakog boračkog dodatka.

Došli smo da vidimo hoće li zasjedati Predstavnički dom Federalnog Parlamenta i da li će ispuniti ranije dato obećanje da će raspravljati o našim problemima – kazao je z BHRT demobilisani borac Naim Salihović koji već 11 mjeseci boravi u boračkom šatorskom naselju u Sarajevu.

Bivši borci i jučer su demonstrirali ispred skupštinskog zdanja i u jednom trenutku pokušali su na silu ući u zgradu, ali ih je u tome spriječila policija, piše Patria.

 

Najnovije

Elmir Ćerimagić: Od finansiranja sporta na osnovu hoće li, ili neće, neko dati koju marku, nema hajra, treba nam sistemsko rješenje

Godinama unazad poznato je da bh. sportisti muke muče kako bi reprezentacija zaigrala na evopskom ili svjetskom prvenstvu. Novac...