Demobilisani borci ispred zgrade Parlamenta FBiH, ne odustaju od svojih zahtjeva

Preporučujemo

Počelo je okupljanje bivših boraca ispred Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a primjetne su i jake policijske snage.

Borci stižu iz mnogih gradova BiH, Bužima, Cazina, Zavidovića, Travnika, Gornjeg Vakufa, Bugojna, Srebrenika…

- -

Borci se okupljaju u očekivanju vanredne sjednice Parlamenta Federacije, gdje očekuju da će se raspravljati i o njihovim zahtjevima, jedinstvenom boračkom registru, ukidanju finansiranja boračkih organizacija i boračkom dodatku.

– Tražimo izradu i objavljivanje jedinstvenog boračkog registra, ukidanje boračkih organizacija i donošenje jednakog boračkog dodatka.

Došli smo da vidimo hoće li zasjedati Predstavnički dom Federalnog Parlamenta i da li će ispuniti ranije dato obećanje da će raspravljati o našim problemima – kazao je z BHRT demobilisani borac Naim Salihović koji već 11 mjeseci boravi u boračkom šatorskom naselju u Sarajevu.

Bivši borci i jučer su demonstrirali ispred skupštinskog zdanja i u jednom trenutku pokušali su na silu ući u zgradu, ali ih je u tome spriječila policija, piše Patria.

- -

 

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...