Detalji akcije “Kafe”: Zatvorski čuvar iskoristio uniformu za šverc droge

Preporučujemo

U policijskoj akciji “Kafe”, usmjerenoj protiv narko-dilera, pronađeno je oko 1,4 kilograma droge, a uhapšeni su Dobojlija i petorica Teslićana, uključujući i jednog zatvorskog čuvara, kojeg istražioci terete da je za svoje nezakonite radnje iskoristio službenu uniformu.

Kako pišu Nezavisne, u akciji su uhapšeni Teslićani Josip Ćosić (54), Boris Čupić (26), Mario Janković (38), te Dario Pavlović (39), zatim njihov sugrađanin Denis Nedinić (47), nastanjen u Banjaluci, te Dario Todorović (30) iz Doboja, nastanjen u Tesliću.

- -

Upravo je Janković zatvorski čuvar, prenosi radiosarajevo.ba.

“S obzirom na to da je riječ o zatvorskom čuvaru, on, naravno, ima i uniformu, koju je, sumnja se, iskoristio da mu bude neka vrsta pomoći pri transportu droge. On je, naime, bio na godišnjem odmoru, pa je kući odnio uniformu na pranje, što je uobičajena stvar. Zatim je uniformu zloupotrijebio i uradio je to što je uradio”, otkriva sagovornik Nezavisnih iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Doboj.

Dodao je da se vjeruje da je to Janković uradio kako bi se mogao izvući ako bi ga zaustavila policija, ali mu to, ipak, nije pošlo za rukom.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...