Detalji ubistva u Prijedoru: Tri puta ga ubo nožem, tijelo prebacio na njivu

Preporučujemo

Tijelo 66-godišnjeg Senada Kaltaka pronađeno je preksinoć u prijedorskom naselju Hambarine, a za njegovo ubistvo sumnjiči se Adin Hodžić (23). Obavljena je obudukcija te su utvrđeni detalji ovog svirepog ubistva. Žrtva je iskrvarila od povreda.

Kako piše Srpskainfo, Kaltak je preminuo nakon uboda u srce. Obdukcijom je utvrđeno da je Kaltak imao još dva uboda po tijelu, ali je smrtonosni ubod bio onaj u plućnu arteriju.

“Žrtva je preminula usljed obilnog iskrvarenja”, objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Zbog ubistva Kaltaka, policija je uhapsila Adina Hodžića (23) iz Prijedora koji se tereti za krivično djelo teško ubistvo.

Tokom istrage pronađeno je nekoliko noževa koji će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdio onaj kojim je izvršeno ubistvo.

Na uviđaju je utvrđeno da je Hodžić nakon svađe u kući žrtve izbo Kaltaka, a zatim njegovo tijelo odvukao na njivu u prijedorskom naselju Tukovi.

Tokom premiještanja tijela, Kaltak je ostao bez gornjeg dijela odjeće.

Ubistvo je policiji prijavljeno 28. januara oko 17 časova kada je pored puta u Tukovima pronađeno tijelo tada nepoznatog muškarca.

Najnovije

Šef UN-a razočaran nakon propalog poziva na primirje u Gazi, ogorčen na Vijeće sigurnosti

Glavni sekretar UN-a Antonio Guterres izrazio je u nedjelju žaljenje zbog neuspjeha Vijeća sigurnosti UN-a da pozove na prekid...