Detalji ubistva u Tuzli: Uhapšeno više osoba, ubijeni muškarac je na raskrsnici kod nekadašnje fabrike ‘Aida’ prodavao maramice

preporučujemo

Danas se u Tuzli u ulici XVIII Hrvatske brigade dogodio fizički napad na muškarca inicijala N.H. koji je zadobio povrede od kojih je preminuo.

Naime, njega je danas na ulici oko 12:15 sati fizički napalo više osoba koje su, kako nezvanično saznaje Tuzlanski.ba, nastanjene na području Živinica gdje su danas lišeni slobode, dok se za jednom osobom još uvijek traga.

Svi uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u policijskim prostorijama biti predati u nadležnsot Tužilaštva Tuzlanskog kantona,  a izdata je naredba i za obdukcijom tijela preminulog kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti.

Počinioci su snimljeni kako se u zelenom kombiju udaljavaju sa mjesta događaja, dok se u ruci jednog od njih vidi drveni predmet kojim su najvjerovatnije muškarcu N.H. i nanesene smrtonosne povrede.

Odmah po dojavi ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla brzo je stigla do povrijeđenog i započela sa mjerama reanimacije uz intubaciju i terapijsku podršku na licu mjesta i za vrijeme transporta do UKC-a Tuzla.

Nažalost radilo se o povredama koje su za posljedicu imale fatalan ishod.

Motiv ovog napada, odnosno, ubistva za sada nije poznat. Smrtno stradali N.H. inače državljanin je Bosne i Hercegovine na semaforskoj raskrsnici kod nekadašnje fabrike obuće ‘Aida’ često je učesnicima u saobraćaju za prodaju nudio papirne maramice. Sve potrebe mjere i radnje u vezi s ovim događajem u saradnji sa dežurnim tužiocem Tužilaštva TK poduzeli su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

 

 

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...