Devet radnika Željezare povrijeđeno u sukobu s policijom, cesta i dalje blokirana

Preporučujemo

Devet radnika, od čega šest radnica i tri radnika, povrijeđeni su u sukobu radnika Željezare Zenica s pripadnicima Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona danas u Zenici.

Prema tvrdnjama Avdije Halilovića, predsjednika Sindikata Željezare Zenica, devet povrijeđenih radnika heroji su borbe radnika Željezare za svoja prava, prenosi radiosarajevo.ba.

- -

Podsjećamo, do naguravanja je došlo kada su radnici Željezare Zenica u prijepodnevnim satima ponovo pokušali blokirati magistralnu cestu M-17, a to su nakon sukoba s policijom I uspjeli.

Predsjednik Sindikata zeničke Željezare Avdija Halilović pozvao je i građane Zenice da ih podrže u njihovoj borbi. Inače, radnike u svojim nastojanjima su podržali I predstavnici boračkih organizacija, Sindikat metalaca BiH, Savez samostalnih sindikata BiH, te predstavnici ArcelorMittala iz Zenice.

Iz Sindikata Željezare Zenica saopćili su kako se radnici neće skloniti sa puta dok u Zenicu ne stigne i ne obrati im se federalni premijer Fadil Novalić.

Najnovije

Izraelski general: Iran je supersila u dronovima i raketama, ali ne i u odbrambenom smislu

Izraelci tvrde da bi njihova zemlja imala malo problema s pogađanjem ciljeva unutar Irana ako odluči direktno odgovoriti na...