Đoković se u Visokom pridružio Osmanagiću u opasnoj podzemnoj ekspediciji

preporučujemo

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković zajedno s porodicom ove sedmice boravi u BiH, a tokom jučerašnje posjete arheološkom parku “Bosanska piramida Sunca” u Visokom otkrio je svoj istraživački duh.

Naime, njegov domaćin Semir Osmanagić proveo ga je kroz uske i blatnjave tunele pune vode pa je prvi reket svijeta u nekim trenucima neodoljivo podsjećao na popularnog britanskog avanturistu Beara Gryllsa.

Novak je dolaskom na konačno odredište rekao da osjeća psihički i fizički mir.

“Rezonancija je takva da stvara val s obje strane i osjetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida, također emitirali neku vrstu vibracije iz koje se može levitirati i fizički i mentalno, u kontekstu u kojem čovjek iz piramida je imala neku vrstu vibracije i rezonancije koja bi ga u vrlo kratkom vremenu mogla u potpunosti osloboditi bilo kakve tjeskobe, mentalne i fizičke. Dok ste razgovarali, nekoliko kamenja je palo iza mene, shvatio sam to kao uklanjanje slojeva, osjećao sam da se ljudi meditacijom u tunelima mogu puno brže povezati s onim kozmičkim dimenzijama i silama koje su im služile za mnoge stvari, ali u tom kontekstu , kad ste bili unutra, imali ste portala, imali ste čišćenje, mogli ste se prevaliti u neke nama još nepoznate dijelove”, rekao je Đoković Osmanagiću dok su pauzirali od provlačenja kroz uske tunele pune vode.

Đoković bi danas trebao završiti posjetu BiH gdje je uglavnom vrijeme provodio u Visokom te je trenirao u sarajevskom Centru “Safet Zajko”.

Njegove sljedeće nastupe gledat ćemo u Rimu, a vrlo brzo ga očekuju i izazovi na Roland Garrosu.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...