Đoković u društvu komandanta zloglasnih “Vukova sa Drine”

preporučujemo

Novak Đoković je ovog vikenda posjetio Bosnu i Hercegovinu. Sa porodicom je ponovo obišao Visoko i Bosansku piramidu sunca, a u subotu je bio gost na vjenčanju džudiste Nemanje Majdova.

Na društvenim mrežama u međuvremenu se pojavila fotografija Novaka Đokovića u društvu komandanta Milana Jolovića Legende koji je osim Miloradu Dodiku, izuzetno blizak i drag osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Tokom agresije na BiH komandovao je jednom od najzloglasnijih jedinica Vojske Republike Srpske “Vukovi sa Drine”, koja je u julu 1995. godine učestvovala u zarobljavanju, odvođenju na stratišta i likvidaciji srebreničkih civila.

Videosnimak akcije “Vukova sa Drine” prilikom zarobljavanja Srebreničana odavno je dostupan javnosti, a bio je prikazan i u haškoj sudnici. Međutim, Jolović nikada nije optužen za ratne zločine, iako se vode istrage protiv njega.

 

Milan Jolović Legenda na prošlim Općim izborima bio je kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu RS-a. Slovi za čovjeka od ogromnog Dodikovog povjerenja. Član je Udruženja “Čast otadžbine”. Podrška i pomoć “jačanju sigurnosnog aparata RS-a”, odnosno Dodiku, jedan je od strateških ciljeva ovog Udruženja, pored “sprečavanja hapšenja srpskih boraca optuženih za ratne zločine”.

Jolović je ujedno i jedan od koordinatora zajedničkih aktivnosti udruženja “Čast otadžbine”, “Veterani RS-a” i prošle godine aktuelizirane “Srbske časti” na prostoru BiH.

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...