Sarajevski “Vivia Run Fest” okupio oko 1.000 takmičara

preporučujemo

Festival trčanja, druženja, promoviranja zdravog života i pozitivnih vrijednosti pod nazivom Vivia Run Fest Sarajevo održan je danas, a okupio je oko 1.000 učesnika.

Održane su tri trke, i to “Sarajevo Sberbank polumaraton”, koji je ujedno i državno prvenstvo na distanci 21 kilometar, “G-Drive štafetni polumaraton” i “Argeta Junior School Run” kojom je Udruženje “Marathon”, u saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH, obilježilo Evropsku sedmicu sporta.

U prvoj trci, Sarajevo Sberbank polumaraton, u muškoj i ženskoj kategoriji najbolje rezultate su ostvarili Olivera Jevtić i Stenli Kipruto.

Kada je u pitanju državno prvenstvo BiH u polumaratonu, najbolji su bili Lucia Kimani i Emir Hastor.

U trci G-Drive štafetni polumaraton prvo mjesto u mješovitoj kategoriji zauzeo je Auto In Servis Prnjavor (Milan Kosić, Sanda Skenderija, Sreto Krstić), u ženskoj kategorij to je bio The Powerpuff Girls (Adela Čomor, Ivana Perlain Uzunović, Alma Hrnjić), a u muškoj kategoriji najbolji su bili Ludi Trkači (Božidar Vujić, Mladen Samardžić, Aid Mufizović).

– Iako se polumaratonska trka već tradicionalno održava svaki septembar u Sarajevu, ovaj put trkači su imali priliku trčati po novoj stazi koja prolazi najljepšim dijelovima grada i pruža jedinstven doživljaj za sve ljubitelje trčanja, ali i za one koji su ovom prilikom došli u Sarajevo iz čitavog svijeta da podrže trkače – saopćeno je iz Udruženja “Marathon”, koje je organiziralo ovaj događaj u saradnji sa Gradom Sarajevo i Olimpijskim komitetom BiH.

Posebnu energiju u čitavu manifestaciju su unijeli učesnici trke Argeta Junior School Run koji su svojim učešćem postavili pozitivan primjer stvaranja navika zdravog i aktivnog života.

– Organizacija ovog događaja je bila vrlo zahtjevna, ali je energija trkača i njihova pozitivna emocija dok prolaze kroz start ono ćemu težimo i što se na kraju jedino broji – poručili su iz Udruženja.

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...