Dodik ne posustaje, iz Novog Sada šalje poruke: Nemoj slučajno da ko kaže da sam bosanski Srbin

preporučujemo

Na svečanosti u Novom Sadu povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, obratio se i Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Naglasio je i to da ne voli kada ga zovu Bosancem.

“Došao sam ovdje da kažem da nemoj da ko slučajno kaže da sam bosanski Srbin. Ja to nisam. Ja sam Srbin i pripadam srpskom narodu. Govorim srpski jezik. Pišem srpsko pismo i tako se osjećam. Vjerujem da nikoga ne vrijeđam”, rekao je Dodik i dodao:

“Ne volim kada me nazovete Bosancem, kada me pitate šta ima u Bosni. Pokušajte da nas više poštujete. Mi smo Srbi iz Republike Srpske. Mi smo Srbi”.

Potom je komentarisao odnose između bh. entiteta Republika Srpska i Srbije.

“Želim da saradnja Srbije i Republike Srpske, srpskog naroda u cijelinu bude što veća. Srbija je na dobrom putu i vraća se svojim vrijednostima. To ovaj dan pokazuje. Srbija ekonomski jača, kao i bezbjednosno i odbrambeno. To je svakako ponos nas tu gdje jesmo”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U svom govoru se osvrnuo i na situaciju u susjednoj Srbiji.

“Vidim da Srbija svaki dan napreduje. Možda vama nešto promakne jer ste svaki dan ovdje. Vidim i svjedočim Srbiji koja je neprepoznatljiva na putu svog razvoja u odnosu na prije nekoliko ili desetak godina”, istakao je i potom zaključio:

“To je naš ponos. Volimo Srbiju i volimo slobodu koja nas je stvorila. Živjela Srbija, Republika Srpska i srpski narod”.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...