Dodik: Nećemo imati većinu u NSRS, a Cvijanović i Krišto bi bile tandem u Predsjedništvu BiH

Preporučujemo

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidati ove stranke za pojedinačne funkcije na predstojećim opštim izborima pobijediti rezultatom 2:0.

Dodik je rekao da ne postoji izborna utakmica između njega, kao kandidata SNSD-a za predsjednika Republike Srpske, i njegovih konkurenata, niti između kandidata SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i njenih konkurenata i da se već tu može pisati 2:0.

On je dodao da vjerovarno SNSD neće uspjeti da dobije većinu kada je riječ o Narodnoj skupštini RS-a već da će dobiti značajnu relativnu većinu što znači i da je i tu pobjednik.

“Tako da nemam nijedan razlog za nezadovoljstvo”, rekao je Dodik za RTS i dodao da i u Banjoj Luci očekuje značajan rezultat.

Govoreći o Federaciji BiH, Dodik je rekao da su se kod Bošnjaka sada pojavila dva ujednačena kandidata – Bakir Izetbegović i Denis Bećirović koji će morati da idu do kraja, da privuku glasače i podijele biračko tijelo.

On je dodao da u tom slučaju Željko Komšić ne bi mogao da ima siguran resurs na koji je računao ranije, pa bi onda mogla da prođe Bojana Krišto (HDZ).

“Krišto je dama koju veoma dobro znam, jedna čvrsta opredijeljena za Dejtonski sporazum i nije spremna da radi bilo šta što bi bilo na štetu bilo koga, pogotovo ne Hrvata”, rekao je Dodik i dodao da bi Cvijanović i Krišto bile značajan tandem u Predsjedištvu BiH.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...