- Advertisement -

Dodik: Nema mogućnosti da RS prihvati indirektni izbor

Preporučujemo

Lider SNSD-a Milorad Dodik kazao je kako neće ići na pregovore o izbornom zakonu jer je to “stvar Federacije BiH”. Poručio je kako “ne treba trošiti vrijeme jer nema mogućnosti da Republika Srpska prihvati indirektni izbor”.

-U Republici Srpskoj će se birati direktno svi koji odu u institucije BiH-, rekao je Dodik nakon sastanka lidera političkih stranka koje čine vlast u Republici Srpskoj sa međunarodnim izaslanicima Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorst.

Kazao je i to kako se prvi put razgovaralo o Domu naroda PSBiH i načinu izbora njihovih predstavnika.

-NSRS ima pravo da izabere svoju delegaciju i RS mogu predstavljati i drugi, ne samo Srbi. Da li će doći BiH u takvo stanje, to je stvar procesa. Ali, u RS je propisan način izbora i RS će svojom skupštinskom većinom birati svoju delegaciju. Ne tvrdim da neće biti drugih naroda u toj delegaciji-, rekao je Dodik.

Naglasio je kako će Republika Srpska “pokazati svoju demokratsku zrelost kada budu na jedna nediskriminatorni i transparentan način birali svoju delegaciju”.

-Sadašnji način da pravimo neke liste pa da se umiješa politička korupcija koja se pokušava provesti?! Najpoštenije da NSRS izabere-, rekao je Dodik.

Pročitajte:  Nacrt Rezolucije Bundestaga: Dodik i Čović uništavaju BiH, odbaciti 'legitimno predstavljanje'
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...