Dodik: Neprimjerena reakcija KFOR-a prema golorukom srpskom narodu

Preporučujemo

Predsjednik RS-a Milorad Dodik reagovao je na dešavanja na sjeveru Kosova gdje je došlo do sukoba između lokalnih Srba i pripadnika KFOR-a i kosovskih sigurnosnih snaga.

“Potpuno je neprimjerena reakcija pripadnika KFOR-a prema golorukom srpskom narodu koji su branili svoje pravo na život na Kosovu”, napisao je Dodik.

Dodik je naveo da njihovo ponašanje pokazuje da njihovo prisustvo ne garantuje bezbjednost srpskom narodu.

“Za trenutnu situaciju isključivo su odgovorni predstavnici međunarodnih zajednica, koji ne poštuju međunarodno pravo i potpisane sporazume kreiraju neodržavanje rješenja”, optužio je Dodik.Poručuje da RS daje punu podršku Srbima u zahtjevima da im se obezbijedi normalan i miran život.

“U narednim danima Narodna skupština Republike Srpske donijeće deklaraciju o podršci srpskom narodu na Kosovu i teritorijalnom integritetu Srbije”, zaključio je Dodik.

Podsjećamo, jučer je u općini Zvečani došlo do sukoba između Srba i pripadnika KFOR i tom prilikom je povrijeđeno više od 20 pripadnika mirovnih snaga i 53 demonstranta.

Najnovije

Ambasada SAD: Heroina mjeseca je dr. Aida Ramić-Čatak

Federalni koordinator za kontrolu duhana pri Federalnom ministarstvu zdravstva dr. Aida Ramić-Čatak proglašena je heroinom mjeseca Ambasade Sjedinjenih Američkih...