Dodik o Vučiću i tzv. “Danu RS-a”: „Mislite da bi došlo toliko zvaničnika iz Srbije da je Vučić bio protiv toga?“

preporučujemo

U intervjuu za beogradski list Politika, a govoreći o obilježavanju takozvanog “dana RS-a“, Milorad Dodik je rekao da nije važno ko je došao, već da se narod okupio i pokazao šta misli.

Iako na skup nisu došli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, Dodik je rekao da RS njima duguje samo čast i podsjetio da je Vučić uputio, “upečatljivu čestitku”, a da je u ime Vlade Srbije bilo nekoliko ministara, vojske i policije, načelnik Generalštaba, prenosi Beta.

– Može svako sad da se nešto pita, ali kako im ne padne na pamet da se upitaju da li bismo imali toliko zvaničnika iz Srbije da je Vučić bio protiv toga. Mogu samo zahvaliti Vučiću za sve što je uradio za RS, od investicija do političkog stava da poštuje Dejton i dogovor unutar BiH, uvijek uz napomenu da voli RS – rekao je Dodik i izrazio očekivanje da će se Vučić u narednim godinama ponovo pojaviti na proslavi u Banjoj Luci.

Najnovije

Dodik uputio poruku Izetbegoviću i Zvizdiću: To je strašna uvreda RS i srpskom narodu

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, obratio se prije početka Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Uputio je poruku Bakiru...