Dodik prijeti sarajevskom MUP-u zbog navodnog incidenta pred Zetrom: Nemojte nas tjerati

Preporučujemo

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik optužio je dana pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo da su se “neprihvatljivo” ponašali prema akreditovanim posmatračima SNSD-a ispred dvorane Zetra.

“Zna se tačno šta su oni tamo radili i njihovo blokiranje i dodatno zadržavanje najoštrije osuđujem. Treba li po istom principu i policija Republike Srpske da tokom noći dodatno provjerava sva lica iz Federacije BiH? Nemojte nas tjerati da se počnemo tako ponašati!”, naveo je Dodik na Twitteru.
Podsjećamo, zamjenik predsjednika dobojskog Gradskog odbora SNSD-a Danijel Jošić kazao je da ga je jutros ispred sarajevske dvorane “Zetra”, zajedno sa oko 15 posmatrača i članova ove stranke, policija blokirala i sat vremena saslušavala, bez odgovarajućeg pojašnjenja, te da se ponašala bahato i drsko.

 

U međuvremenu, iz MUP-a Kantona Sarajevo demantovali su navode koji je iznio zamjenik predsjednika dobojskog Gradskog odbora SNSD-a Danijel Jošić.

“Ovom prilikom kategorički odbijamo navode o bilo kakvom neprofesionalnom odnosu policijskih službenika o kojima smo upoznati putem pojedinih medija i ističemo da su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS postupali u skladu sa zakonskim ovlastima. Napominjemo da niko od zatečenih osoba nakon predmetne kontrole nije pristupio u službene prostorije kako bi eventualno podnio žalbu na rad i postupke policijskih službenika”, rečeno je iz policije.

Najnovije

Salkić: Ništa od nezavisnog RS-a, on će biti sve više ovisan od BiH jer je pred kolapsom

U samom jednom danu iz Banje Luke poslane su opasne poruke za opstanak Bosne i Hercegovine. Prvo je predsjednik Narodne...