Dodik uputio poruku Izetbegoviću i Zvizdiću: To je strašna uvreda RS i srpskom narodu

preporučujemo

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, obratio se prije početka Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Uputio je poruku Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i  Denisu Zvizdiću zbog pisma koje su uputili na stotine adresa u EU i SAD-u.

– Kazali su da je u RS aparthejd. To je strašna uvreda RS i srpskom narodu – rekao je Dodik.

Kazao je kako su Izetbegović i Zvizdić iskoristili svoje pozicije kada su to učinili te da su u to pismo “uvrstili i hrvatski narod u RS s kojim imaju korektnu saradnnu, ali i bošnjački narod koji na prostoru RS uživa pune slobode”.

To je potpuna neistina i laž nemjerljivih razmjera. Ona može izaći iz usta onih koji su zaraženi mržnjom prema narodu i RS do mjere da to kažu. Kako razgovarati s g. Izetbegovićem nakon ovoga? To je strašna uvreda RS i srpskom narodu i to nas udaljava, gospodine Izetbegoviću od bilo kakvog povjerenja koje je potrebno za bilo kako rješavanje problema na prostoru BiH. Još više sam uvjeren da trebamo ovo provesti do kraja, a to je povuči saglasnosti za formiranje OSBiH, VSTV i indirektnih poreza – rekao je Dodik.

Pročitajte:  Sankcije Dodiku traže zastupnici četiri najveće grupe u EP-u

Najnovije

Vlada FBiH od očiju javnosti sakrila dva miliona KM za troškove arbitraže u Cirihu

Vlada FBiH je na 290 sjednici održanoj 11. novembra 2021. godine donijela zaključak kojim su zaduženi Energoinvest i BH-Gas...