DODIKU SMETA I CHRISTIANE AMANPOUR: Predsjednik RS-a prostački izvrijeđao slavnu novinarku CNN-a zbog intervjua s Vučićem

Preporučujemo

Predsjednik RS-a Milorad Dodik obrušio se i na novinarku CNN-a Christiane Amanpour nakon sinoćnjeg intervjua sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Intervju je izazvao veliku pažnju javnosti, a mnogi su ustvrdili kako je Amanpour profesionalno vodila intervju postavljajući prava pitanja i navodeći Vučića na konkretne odgovore.

Na izjavu Vučića da poštuje teritorijalni integritet BiH, Amanpour ga je upitala: “Znači ne podržavate Dodika?”, uzimajući u obzir da Dodik taj integritet stalno dovodi u pitanje najavljujući otcjepljenje entiteta RS. Vučić je na to poručio da mu se “ne stavljaju riječi u usta”.

Dodik je izjavio da novinarka CNN Christiane Amanpour “godinama lažno izvještava, umjesto da ide u penziju, ali da je očigledno da je u kondiciji drži mržnja prema Srbima”.

Nazvao ju je “spodobom” koja “godinama vršlja po svijetu”, poručujući da joj je Vučić dobro rekao da mu ne stavlja u usta svoje stavove.

Komentarišući pitanje koje je o njemu Amanpour postavila Vučiću, Dodik je rekao da je prije 30 godina imao priliku da sa njom razgovara, ističući njenu “ostrašćenost prema Srbima” što, kaže, zna i Vučić.

“Treba primjetiti da je Vučić pristao da razgovara sa njom u potpuno nepovoljnim okolnostima, odnosno sa nekim ko je teški lažljivac i dokazani antisrbin i lobista. Lagala je mnogo puta u svojim izvještajima”, rekao je Dodik.

Dodik je, u svom stilu, iznio grozne optužbe na račun Amanpour poručivši da “je na bazi njenih laži koncipirana američka politika tog vremena koja je bila negativna prema Srbiji i Srbima”.

“Vraća se na mjesto svog zločina i laži da bi postavljala pitanja o Kosovu. Zar nije jasno da Srbi ne prihvataju Kosovo kao nezavisno i da su ljudi tamo spremni da se bore? Uvijek je Srbija kriva i želi se da bude slaba, a to žele i Srpskoj. Takva Srbija odgovara narodima u okruženju i nekim velikim silama, a na njihovu žalost Srbija je sve jača. Zato su iz naftalina izvuklu Amanpurovu”, zaključio je Dodik.

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...