Dok se čekaju rezultati obdukcije Džene Gadžun, Bejtović je još član UO ZZO KS, a Vranić i Forto nemaju komentar

preporučujemo

Tragična smrt djevojčice Džene Gadžun potresla je cijelu BiH. Dvoipogodišnja djevojčica je nakon operacije očnog kapka završila u komi, a nedugo nakon toga je preminula. Brojne neregularnosti vezane za operaciju su isplivale na površinu nakon njene smrti.

Operaciju je izvela doktorica Nina Jovanović iz ordinacije “Dr. Halimić”, koja nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad, niti licencu Ljekarske komore KS. Aparati koje je koristio anesteziolog Suad Rožajac nikad nisu bili verifikovani, a analaze se u vlasništvu dr. Benjamina Bejtovića u čijoj je privatnoj stomatološkoj ordinaciji kobna operacija izvedena.

I dok se čekaju rezultati obdukcije malene Džene, Benjamin Bejtović je još uvijek član Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, kojeg je na tu poziciju imenovala Vlada Kantona Sarajevo. Bejtović je visokopozicionirani član Naše stranke, čiji je predsjednik Edin Forto ujedno i premijer Kantona Sarajevo.

Niti je Benjamin Bejtović na poziciju člana UO ZZOKS ponudio ostavku iz moralnih razloga, niti je Vlada KS inicirala njegovu smjenu

Kontaktirali smo ministra zdravstva KS Harisa Vranića kojeg smo pitali da li će biti podnesena inicijativa za smjenu dr. Bejtovića, koji je kratko kazao da nema komentar na ovu temu.

Isto pitanje smo postavili premijeru KS i predsjedniku Naše stranke, ali odgovor nismo dobili.

Pročitajte:  Konaković brani Fortu, uslijedili komentari: Tebe smo čekali da nam objasniš o kojem ratu je Forto pričao

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...