Privremena obustava saobraćaja u Sarajevu zbog protesta Saveza RVI paraplegičara

preporučujemo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Savezu ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH za privremenu izmjenu režima saobraćaja za 25. novembar 2021. godine u vremenu od 11.59 do 14 sati.

Saglasnost je izdata radi održavanja mirnih protesta, a s ciljem skretanja pažnje javnosti na narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno, privremena izmjena odnosi se na dio saobraćajnica: Zagrebačka – krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, nakon toga uz odobrenje i pratnju pripadnika MUP-a kretanje kolovozom ulice Vrbanja do zgrade Parlamenta BiH i nadalje trotoarom saobraćajnice Zmaja od Bosne do Ambasade SAD u BiH.

– Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima službenici MUP-a KS procjene sigurnost učesnika protesta, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju – navedeno je.

Nakon prolaska kolone bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja.

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...