Donald i Melanija Trump i zvanično napustili Bijelu kuću

Preporučujemo

Američki predsjednik Donald Trump je sa suprugom Melanijom nekoliko sati prije inauguracije Joea Bidena i zvanično napustio Bijelu kuću.

On je posljednji put izašao iz predsjedničkog objekta nekoliko sati prije inauguracije novog predsjednika Joea Bidena.

- -

S njim u društvu bila je prva dama Melanija Trump.

 

Nakratko su zastali u razgovoru s novinarima prije nego što su prešli preko travnjaka i ušli u helikopter kojim su se udaljili.

“Velika čast, čast života, najveći dom na svijetu, nevjerovatne četiri godine”, rekao je Trump te je dodao da voli američki narod.

- -

Nakon posljednjeg leta predsjedničkim helikopterom Marine One otputovao je u vojnu bazu Andrews gdje je održao govor u kojem se “emotivno” obratio američkom narodu.

“Vi ste nevjerovatni ljudi, ovo je sjajna, velika država, najveća mi je čast što sam vam bio predsjednik. Uvijek ću se boriti za vas, gledat ću, slušat ću i kažem vam da budućnost ove zemlje nikada nije bila bolja”, kazao je.

Zaželio je administraciji “svu sreću i uspjeh u budućnosti”.

“Mislim da će postići velik uspjeh, oni imaju temelj za napraviti nešto spektakularno. Mi ćemo se vratiti u nekom obliku”, kazao je Trump.

Najnovije

Bećirović razgovarao s Macronom: Francuska će nastaviti pružati podršku razvoju nezavisne, suverene i multietničke BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Republike Francuske Emmanuelom Macronom u okviru samita Evropske političke zajednice...