Na putevima u BiH saobraća se po vlažnom kolovozu, a moguća i poledica

preporučujemo

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila. Na moguću poledicu upozorava se u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Livno-Šuica na prevoju Borova Glava upozorava se na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Blažuj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...