Donirane stolice pred početak nove školske godine u Nezuku

preporučujemo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas Područnu školu u Nezuku, koja djeluje u okviru Osnovne škole Sapna, i tom prilikom donirao 100 stolica kako bi učenici novu školsku godinu započeli sa obnovljenim školskim namještajem.

Inače, Područna škola Nezuk ustupila je školske stolice za potrebe održavanja Marša mira u okviru obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, koje su radi vremenskih prilika oštećene.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je osiguralo sredstva u Budžetu za ovu godinu te nabavilo nove stolice učenicima Područne škole u Nezuku.

– Ova škola ima svoj posebni značaj jer je zajedno sa nama učestvovala i dala doprinos u organizaciji održavanja Marša mira, kojim 11. jula obilježavamo događaj od historijskog značaja naše zemlje. Ustupljene stolice za učesnike Marša, znatno su se oštetile od kiše koja je padala tih dana. Nakon toga, obećali smo da ćemo nabaviti nove. I evo, to smo danas i učinili. Ova škola i njeni učenici zaslužuju da u školsku godinu krenu u primjerenim uslovima za odgojno-obrazovni rad. Stoga, neka im ovo bude čestitka za početak nove školske godine i sticanje novih znanja. Jer oni to i zaslužuju – poručio je federalni ministar Edin Ramić

Inače, Javnu ustanovu OŠ Sapna pohađa više od 1.300 učenika, među kojima je i veliki broj povratnika.

Nastava se odvija u centralnoj i pet područnih škola, od kojih je jedna u Nezuku.

– Ova pomoć je značajna za našu područnu školu ispred koje svake godine ispratimo učesnike marša mira. Na ovaj način vežemo sjećanja naših učenika, roditelja i nastavnog osoblja na dešavanja u najtežem periodu i to je naš doprinos. Školske stolice će koristiti učenicima i za sve aktivnosti koje škola provodi. Zahvalni smo Ministarstvu na doniranim stolicama – kazao je direktor škole Mujo Salihović.

Današnjoj posjeti ministra Ramića i uručenju donacije, pored direktora i rukovodstva škole, prisustvovali su i načelnik Sapne Zudin Mahmutović i predsjedavajući Općinskog vijeća Fedahija Ahmetović.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...