Dragan Čović: Uvjeren sam da Hrvatska radi u interesu BiH, stvorena loša klima

Preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović se danas obratio medijima zajedno sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović kazavši da je siguran da “sve što radi Hrvatska, radi u cilju jačanja odnosa BiH i Hrvatske”, piše N1.

“Čast mi je da danas možemo biti u prigodi razgovarati sa predsjednicom o mnoštvu pitanja koja mogu unaprijediti odnose BiH i Hrvatske i u samoj BiH. S obzirom da se mi nalazimo u izraženoj predizbornoj kampanji, ova posjeta je dobra prilika da BiH ostane na svom evropskom putu. Vjerujem da BiH i dalje zaslužuje vašu pažnju. Kada je u pitanju MAP, zamolit ću vas da vi gdje možete najviše intervenisati intervenišete, jer BiH zaslužuje najvišu pažnju kada je riječ o aktivaciji MAP-a”, istakao je Čović.

- -

Čović je poručio da je ubjeđen u dobre namjere Hrvatske prema BiH.

Foto: Index.ba

“Ja sam uvjeren da sve što ste do sada radili je bilo u interesu jačanja odnosa BiH i Hrvatske i mislim da dodatno moramo raditi na jačanju trgovinskih odnosa i drugih struktura koje mogu omogućiti da mladi ljudi prepoznaju da BiH može biti podložna investicijama i tako kreirati budućnost”.

- -

Još je kazao da je zadovoljan jer su održani otvoreni razgovori.

“Drago mi je da smo imali otvorene razgovore i dotakli se otvorenih pitanja. Duboko vjerujem da naš put u BiH će biti vrlo jasno određen ka reformskim aktivnostima. Stvorena je jedna loša klima, neko je želio graditi tu atmosferu kada ste vi osobno u pitanju i naši odnosi, ja vas molim da vi kao i do sada pomognete BiH kako bi nastavili voditi našu vanjsku politiku kako smo zajednički radili do sada”.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...