Ronaldinho se oprašta od fudbala, uskoro svjetska turneja

Preporučujemo

Velikan brazilske reprezentacije i jedne od zlatnih generacija Barcelone, te osvajač zlatne lopte Ronaldinho okončao je svoju karijeru “okačivši kopačke o klin”, saopćili su njegov agent i brat.

Roberto Assis, Ronaldinhov brat, kazao je brazilskim medijima u utorak, prema lokalnom vremenu, kako je njegov brat odlučio okončati karijeru, te da će oproštojna utakmica za njega najvjerovatnije biti organizirana nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, koje se završava 15. jula, prenosi radiosarajevo.ba.

- -

“On se jednostavno zaustavio i to je kraj. Učinit ćemo nesto veoma lijepo za njegov oproštaj nakon Mundijala, vjerovatno u augustu. Spremamo globalnu turneju i nekoliko događaja u Brazilu, Europi i Aziji, kako bi se Ronaldinho na dostojan način oprostio”, kazao je Assis.

Prošlog jula Ronaldinho je, tokom prijateljske utakmice u Čečeniji, kazao da je on previše star kako bi se vratio u akciju, a nakon što je tokom 2015. godine odigrao posljednji profesionalni meč za brazilski Fluminense.

Još ranije, nakon njegovog posljednjeg profesionalnog meča, najavljivano je kako se Ronaldinho oprašta od nogometa kako bi se posvetio muzici ili kako bi započeo političku karijeru, ali nikada iz zvaničnih izvora nije saopćeno kako on sigurno napušta nogomet.

Inače, tokom svoje izuzetno bogate karijere Ronaldinho je uspio stići do titule svjetskog prvaka na Mundijalu u Koreji i Japanu 2002. godine, dok je u klupskoj karijeri s Barcelonom uspio stići do titule Lige prvaka 2006. godine, nakon što je godinu ranije osvojio prestižnu nagradu Ballon d’Or.

- -

 

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...