Dragičević: Ako ne riješite ubistvo moga sina, neće biti izbora

Preporučujemo

Davor Dragičevič, otac stradalog Davida, upravo se pojavio pred Narodnom skupštinom RS-a, i još jednom izrazio nezadovoljstvo što još nije započela rasprava o Izvještaju Anketnog odbora o okolnostima smrti njegovog sina.

Kako prenose Nezavisne novine, zaprijetio je da ako ne bude bilo rezultata, da neće biti ni održani izbori u RS-u, te je dodao da će upravo otići u Tužilaštvo RS-a da podnese nove tri prijave za krivično djelo Teško ubistvo.

- -

“Ubili ste mi mog sina, svijeću ste mi ugasili. Još jednom ih pozivam da me ubiju. Ako me ostave da živim, imat će problema”, rekao je Dragičević.

Zastupici Narodne skupštine RS-a bi u nastavku 25. redovne sjednice trebali raspravljati o izvještaju Anketnog odbora formiranog s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica koje su u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, a koji je 23. tačka dnevnog reda.

Anketni odbor je 5. juna usvojio izvještaj i zaključke u kojima se, između ostalog, navodi da smatraju da postoje osnovi sumnje da je ovaj 21-godišnji mladić ubijen i očekuju da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo Republike Srpske s odgovarajućom tužilačkom odlukom.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...