Drama na Jadranu, potonula jahta, spašeno dvoje Norvežana

Preporučujemo

Dvoje Norvežana spašeni su nakon što je njihova motorna jahta počela tonuti dok su bili na pola puta između Brača i Hvara, saopćeno je iz hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Norveški skiper i vlasnik motorne jahte W.O.J. (1960.) i članica posade (1968.) u srijedu u 14.15 sati uputili su hitan poziv Županijskom dojavnom centru Split da more prodire u potpalublje jahte.

- -

Službenici Nacionalnog centra za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) uputili su ih da se prebace na brodski splav i poslali djelatnike Lučke kapetanije Split, odnosno nadležne Lučke ispostava Milna, koji su odmah isplovili u spasilačku akciju prema dvoje brodolomaca, prenosi 24sata.hr.

Spasioci su u 15.50 sati pronašli dvoje brodolomaca i njihovog psa kako plutaju na brodskom splavu sa sjeverne strane otoka Hvara, na oko dvije nautičke milje od uvale Pokrivenik, gdje su zatekli i tonuću motornu jahtu “Anne Kirsti”, koja je plovila pod hrvatskom zastavom. Brodolomci su neozlijeđeni prekrcani na spasilačku brodicu te prevezeni u Milnu.

Pokrenuta je istraga o uzrocima ove pomorske nesreće.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...