- Advertisement -

Granična policija: Spriječeno krijumčarenje muzičke opreme iz Srbije u BiH

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 2. maja spriječili su krijumčarenje muzičke opreme iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Robu su bh. državljani D.D. (1996.) i M.M. (1982.) pokušali prokrijumčariti čamcem preko rijeke Drine s dvjema NN osobama, koje su se ugledavši policijske službenike čamcem udaljile u pravcu Srbije.

Pregledom teretnog motornog vozila Mercedes, bh. registarskih oznaka, nađeno je pet komada opreme za pojačavanje i poboljšanje zvuka. Krijumčarena oprema i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Otkrivena falsificirana putna isprava Albanije

Službenici JGP Trebinje 1. maja lišili su slobode državljanina Albanije L.J. (1994.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „falsificiranje isprave“. Prethodno je L.J. prilikom granične kontrole na uvid dao falsificiranu putnu ispravu Albanije pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu državljanin Albanije predat je tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Na graničnim prijelazima tri osobe lišene slobode

Službenici JGP Orašje 2. maja lišili su slobode A.K. (1977.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog krivičnog djela „organizirani kriminal“ i Općinski sud u Gradačcu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak. Prethodno, 30.4.2018. na istom prijelazu službenici ove jedinice lišili su slobode R.K. (1960.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog saobraćaja“. Državljanin Republike Hrvatske predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Zvornik 2. maja bh. državljanina O.B. (1977.) predali su službenicima Policijske stanice Bratunac nakon što je ustanovljeno da je za njim Policija Brčko Distrikta raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na MGP Bratunac.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Ovog ljeta otvara se sportsko-rekreativni centar na Dobrinji sa velikim bazenom

Naselje Dobrinja u općini Novi Grad Sarajevo će ovog ljeta dobiti sportsko-rekreativni centar sa otvorenim bazenima. Radovi su počeli...