Draško Stanivuković se odriče minimalno 2.500 KM u NSRS, želi raditi volonterski

preporučujemo

Najmlađi poslanik u NSRS Draško Stanivuković (PDP) poručio je da se odriče poslaničke naknade, koju će preusmjeriti u fondaciju ”Pravda za Davida” i na stipendije, sportska i kulturno-umjetnička društva.

”I ove naknade se odričem. Planiram kada bude bilo potrebe da novac preusmjeravam u fondaciju ‘Pravda za Davida’, kada se osnuje, kako je najavio Davor, a drugi dio naknade da ide na stipendije, sportska, kulturno-umjetnička društva”, poručio je Stanivuković.

On je dodao da će i dalje biti posvećen narodu i da će raditi odgovorno za građane Republike Srpske.

”Mandat odbornika sam odradio volonterski za građane Banjaluke, sada želim da poslanički mandat odradim volonterski za građane cijele Republike Srpske, te da opet budem najaktivniji, da dokažem da u ovome narodu postoje ljudi koji ovaj posao rade iz višeg ideala i potpuno posvećeno svom narodu. To je moje opredjeljenje i zato se odlučujem na ovakve korake”, kazao je on.

Stanivuković je definitivno najveće iznenađenje na izborima. On je u izbornoj jedinici 3 osvojio čak 18.297 glasova, što je najveći rezultat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Rezultatom je ”potukao” mnoge poslanike sa dugogodišnjim iskustvom, ali i još aktuelne ministre. On je kazao da je spreman da uđe u skupštinske klupe pod dva uslova: kada slučaj Dragičević dobije epilog i ukoliko se dokaže da nije bilo izborne krađe.

Mladi odbornik u Skupštini grada Banja Luka (PDP) Draško Stanivuković se ranije odrekao i odborničke naknade koju je preusmjeravao na stipendije studentima, obnovu i uređenje školskih dvorišta, humanitarna, sportska, te kulturno-umjetnička društva, piše BNTV.

Najnovije

Skupština KS: Klub SDA traži ostavku dr. Benjamina Bejtovića

Na današnjem nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici raspravljaju o Informaciji Ministarstva zdravstva KS o smrti djevojčice Džene Gadžun...