Državljanin BiH uhapšen zbog saobraćajne nesreće s troje poginulih u Hrvatskoj

preporučujemo

Vozač kamiona, državljanin BiH, osumnjičen je da je skrivio tešku saobraćajnu nesreću u petak na A3 kod Okučana u kojoj je poginulo troje državljana Srbije, uhapšen je i protiv njega je podnesena krivična prijava, potvrdili su u subotu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Nakon policijskog uviđaja saobraćajne nesreće koja se dogodila u petak oko 15:15 sati na autocesti A3 kod Okučana gdje su se sudarili teretno vozilo i automobil, uhapšen je 25-godišnji vozač kamiona, državljanin Bosne i Hercegovine, rekao je glasnogovornik PU brodsko-posavske Damir Brezić.

Prema rezultatima uviđaja saobraćajna nesreća se dogodila kada se kamion s prikolicom hrvatskih registracija kretao krakom čvora Okučani iz smjera juga u smjeru sjevera.

Istim krakom ceste iz smjera zapada u smjeru juga kretao se automobil srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Srbije. U zavoju na ulijevo, vozač kamiona nije prilagodio brzinu kretanja zbog čega je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, kojom je dolazio automobil.

Zbog izvlačenja tijela unesrećenih na terenu su morali intervenirati i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, a krak prometnog čvora Okučani bio je zatvoren za promet od 15.15 do 22 sata.

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...