Državljanin Srbije uhapšen po potjernici Interpola

Preporučujemo

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine uhapšene su četiri osobe.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška godine lišili su slobode D.D. (1990.) prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

- -

Graničnim provjerama ustanovljeno je da je za njim Interpol Podgorica raspisao potjernicu zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja, posjedovanje i stavljanje u promet opojne droge“. Državljanin Republike Srbije predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Brod lišili su slobode I.T. (1977.), državljanina Kraljevine Belgije.

Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Brod i predat službenicima Sudske policije Doboj.

Službenici te jedinice lišili su slobode i A.M. (1964.) jer je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin predat je službenicima FUP-a.

- -

Na MGP Rača pri ulasku u BiH lišena je slobode A.B. (1996.) jer je za njom Policijska stanica Doboj raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa“.

Službenici JGP Bijeljina bh. državljanku predali su službenicima PS Doboj.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...