- Advertisement -

Klub novinara Banjaluka: Dovesti do kraja istragu o pokušaju ubistva Kovačevića

Preporučujemo

Klub novinara Banjaluka poziva policiju i tužilaštvo da što prije dovedu do kraja istragu pokušaja ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića uz napomenu da je izuzetno važno otkriti motive i nalogodavca ili nalogodavce. Takođe, očekuju i da nadležne institucije obavijeste javnost o eventualnim novostima u ovom slučaju, javlja Anadolija.

Nakon sastanka članova Upravnog odbora Kluba sa koleginicama i kolegama iz banjalučkih redakcija iz Kluba novinara je saopšteno da su uputili nekoliko zahtjeva institucijama, zvaničnicima i javnosti.

“Klub novinara traži da prestanu stalna prozivanja i etiketiranja pojedinih medija i novinara u tekstovima i prilozima, ali i na društvenim mrežama i javnim skupovima. Svi mediji i novinari moraju da poštuju profesionalne i etičke kodekse, a neslaganje sa uređivačkom politikom ne daje za pravo političarima, nevladinim organizacijama, pokretima, medijima niti bilo kome drugome da iz bilo kojeg razloga traže mišljenje o novinarima, vrijeđaju i tjeraju novinare sa događaja koje prate”, jedan je od zahtjeva.

Osim toga iz Kluba novinara apeluju i da svi kandidati na predstojećim opštim izborima posljednju sedmicu kampanje omoguće novinarima da rade svoj posao bez pritisaka, prijetnji, uvreda i napada.

Takve slučajeve novinari treba da prijave Liniji za pomoć novinarima Udruženja BH novinari.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Mehmedović: Neka Sattler sankcioniše Dodika i Čovića, dosta i njegovog plesa s ruskim balkanskim demonima

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine pozvao je šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna...