Vulin: Do daljnjeg na snazi odluka o povišenoj borbenoj gotovosti Vojske Srbije

Preporučujemo

Na snazi i dalje ostaje odluka o povišenoj borbenoj gotovosti jedinica Vojske Srbije, iako nema najava da se može desiti bilo šta negativno, bezbjednosna situacija na čitavoj teritoriji Srbije se pažljivo prati, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Nemamo najava bilo kakvog uznemiravanja i nemamo najava da bilo šta negativno može da se desi, ali uvijek morate da vodite računa u svakom trenutku o svakom dijelu vaše teritorije bez obzira da li je to Bujanovac, Preševo, Medveđa, Novi Sad ili Vranje”, izjavio je u Vranju ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- -

Vulin je nakon obilaska fabrike “Jumko” novinarima rekao da “sve nadležne službe prate bezbjednosnu situaciju, kao i da do daljeg ostaje na snazi povišena borbena gotovost”.

“Predsjednik Vučić je stava koji se apsolutno poštuje, da borbena gotovost do daljnjeg mora da bude na povišenom nivou dokle god situacija na prostoru Kosova i Metohije ne bude savršeno jasna i dok ne bude bilo kakvih prijetnji po bezbjednost Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije”, kazao je Vulin.

Predsjednik Srbije je u subotu naredio da vojska i policija Srbije budu u punoj pripravnosti i u stanju povišene borbene gotovosti, a povodom vijesti o posjeti predsjednika Kosova Hashima Thacija jezeru i hidroelektrani Gazivode u opštini Zvečan, na sjeveru Kosova koji je naseljen većinski srpskim stanovništvom.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...