Državne jasle: Staša Košarac suprugu zaposlio u RAK BiH

Preporučujemo

Supruga ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca dobila je posao u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK).

Kako tvrde izvori portala Srpska.info, ona radi „u finasijama“ RAK-a.

- -

Direktor RAK-a je Košarčev stranački kadar Draško Milinović, što je odgovor na pitanje kako je ministrova ljepša polovina završila na budžetu.

U pitanju je treća supruga Staše Košarca, Aleksandra Ivko, koja je od njega mlađa 17 godina. U braku su od oktobra 2021. godine, kada je Aleksandra na Instagramu objavila slike sa vjenčanja.

Kako tvrde izvori ovog portala, u RAK BiH se „sudaraju“ supruge političara i funkcionera iz Republike Srpske, jer ih je sve više zaposleno u toj instituciji nadležnoj za nadziranje zakonitosti rada elektronskih medija u BiH.

Po ugledu na Stašu žene u RAK-u su zaposlili i direktor policije RS Siniša Kostrešević, Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa i Goran Selak, lider SPS.

- -

Istovremeno, predstavnici RS u institucijama BiH nisu baš mnogo zainteresovani da zadrže uticaj u Savjetu RAK-a, te su treću poziciju, iz reda ostalih, ovaj put prepustili Federaciji.

Procedura imenovanja je prošla Predstavnički dom BiH, iz RS prolaze Zoran Žuža i Tanja Andrić od ukupno sedam članova ovog Savjeta.

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...