Duraković se pita u čemu je problem: U Srebrenicu došli samo predstavnici SDA, NBL, SBiH i BPS

Preporučujemo

Danas se u Srebrenici održava konferencija “Zaštita građanskih sloboda povratničke zajednice i demokratizacija na području entiteta Republika Srpska”, koja je organizovana na inicijativu Pokreta “Odgovor”, u saradnji s Pokretom “Majke enklava Srebrenica i Žepa”, udruženjima “Majke Srebrenice”, “Žene Srebrenice” i “Žene Podrinja” te “Organizacijom šehida i poginulih boraca Srebrenice”.

Pozivu koji je upućenim na brojne adrese probosanskih stranaka i udruženja odazvali su se predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste Ibrahim Hadžibajrić, te predstavnici SDA, BPS-a i Stranke za BiH.

- -

Hadžibajrić je istakao da okupljanje nema toliko veze sa obilježavanjem 9. januara kao neustavnog praznika Dana RS, već političkom situacijom. On je uputio poziv liderima da se iznađe rješenje za izbore u oktobru.

Lider “Odgovora” Ćamil Duraković je podsjetio da su pozivnice upućene svima u probosanskom političkom bloku, ali da se nažalost nisu svi odazvali.

-Naš poziv su prihvatile četiri političke opcije SBiH, SDA, BPS i NBL na čelu sa Ibrahimom Hadžibajrićem. Nije mi jasno, zašto nema političke pameti da se zajednički suprostavimo politički destruktivnom djelovanju protiv države BiH. Ne znam gdje je ta politička pamet i šta je problem u ovoj ideji koju su već počeli osujećivati, naglasio je Duraković.

(IndexBH)

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...