Dva gola Lelića i Husejinovića za pobjedu Bordo kluba

Preporučujemo

Današnja prijateljska utakmica odigrana je u toku reprezentativne pauze u prvenstvu, stoga stručni štab kluba nije mogao računati na sve igrače, te su pojedini fudbaleri bili na poštedi.

Utakmicu je započeo sljedeći sastav: Adilović, Hodžić, Bekić, Kurdić, Stanojević, Crepulja, Radovac, Rahmanović, Velkoski, Halilović i Altiparmakovski, a u nastavku su priliku još dobili Herić, Husejinović, Lelić, te su pored Kurdića još nastupili i juniori Bešić i Imamović.

- -

Prvu priliku na utakmici imali su gosti, međutim Adilović brani udarac Pušare. Na drugoj strani šut Rahmanovića je izblokiran, potom je iz dobre pozicije Halilović šutirao preko gola, a udarac Altiparmakovskog na ubacivanje Hodžića odlazi pored desne stative gola Slavije. Prijetila je Slavija još jednom u prvom poluvremenu, za Sarajevo su promašivali Bekić, Velkoski, te Kurdić.

Na otvaranju drugog dijela udarac Lelića je izblokiran, a isti igrač dovodi naše Sarajevo u vodstvo u 51. minuti. Altiparmakovski je uposlio Lelića, koji se lijepim udarcem upisuje u strijelce. Ubrzo nakon toga, ponovo je Altiparmakovski u ulozi asistenta, a Lelić je postigao svoj drugi gol na utakmici.

Odličan prodor Imamovića zaustavljaju defanzivci Slavije, a siguran sa bijele tačke bio je Husejinović. Pomenuti fudbaler se do kraja susreta još jednom upisao u strijelce, a ovog puta asistenciju upisuje Hodžić. Moglo je Sarajevo do kraja utakmice povećati rezultatsku prednost, ali su Rahmanović i Herić bili neprecizni, te je susret završen za pobjedom 4:0.

Dvostruki strijelac na današnjoj utakmici, Sanjin Lelić, prenio nam je svoje utiske nakon susreta.

- -

– Iskoristili smo reprezentativnu pauzu kako bi odigrali prijateljsku utakmicu. Mislim da je ona bila korisna za igrače što su manje igrali u posljednjim sedmicama i možemo biti zadovoljni onim što smo danas prikazali. Nadam se da ćemo u nastavku sezone igrati što bolje, rekao je Sanjin Lelić.

Nakon završetka reprezentativne pauze, Bordo klub će u subotu, 31. marta na Koševu dočekati Krupu. Utakmica se igra sa početkom u 18 sati.

(Oslobođenje.ba)

Najnovije

Kantonalni javni servis TVSA pretvoren u megafon Trojkine vlasti!

Piše: Muamer Bandić, zastupnik u Skupštini KS i član Predsjedništva Stranke za BiH Nemoguće je zamisliti moderno društvo bez medija....