- Advertisement -

SLUČAJ VIBER: SDS poziva RTRS da od Košarca javno zatraži da svoj telefon dostavi na stručnu ekspertizu

Preporučujemo

Srpska demokratska stranka (SDS) oglasila se danas povodom “slučaja viber”, odnosno navodne prepiske SNSD-ovog zastupnika u Parlamentu BIH Staše Košarca i novinara RTRS-a, koju je na svom zvaničnom Twitter profilu objavila zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

– Tzv. Javni servis, a u stvari servis Saveza nezavisnih socijaldemokrata – Milorad Dodik, sinoć je prevazišao sam sebe, demonstrirajući cenzuru i laži kakve postoje još samo u Sjevernoj Koreji.  Tako je na RTRS-u vijest demantij sramotne prepiske njihovog šefa Staše Košarca i razne teorije zavjere, ali ne i izvorna vijest niti reakcija Srpske demokratske stranke.

Gazeći profesiju i zakonske obaveze javnog servisa, urednici i novinari RTRS sinoć su samo potvrdili da su megafon SNSD-a gdje se kroji njihova uređivačka politika. Profesionalni novinari i javni servis bi, umjesto nastavka kampanje blaćenja, makar formalno rekli da će istražiti da li njihovi novinari zloupotrebljavaju ovu ”javnu kuću”, kako ih svojevremeno nazva Milorad Dodik, i za 100 KM plasiraju laži s ciljem diskreditacije režimskih neistomišljenika.

Umjesto toga, RTRS je sinoć ponudio gomilu insinuacija kako je tobože riječ o montaži, pokušavajući od krivca da napravi žrtvu. Ako je tako gospodo, čemu onda juče cjelodnevna drama na RTRS i istraga ”ko je doušnik”? Zašto, u skladu s profesionalnim standardima, nije bilo i izjave druge strane? Zar mislite da lažima možete sakriti istinu? Ne možete, samo ste pali u jamu koju dugo drugima kopate, dijeleći narod u Republici Srpskoj i urušavajući i RTRS i Republiku Srpsku.

Srpska demokratska stranka s radošću očekuje realizaciju RTRS-ovog poziva MUP-u Republike Srpske, SIPA, OBA i Ministarstvu bezbjednosti BiH da utvrde odakle našoj stranci i njenoj potpredsjednici Aleksandri Pandurević mejlovi rukovodilaca RTRS-a koji govore o korupciji na RTRS. Vrlo rado ćemo ih ustupiti na ekpertizu koja će potvrditi istinu da nam je rukovodilac RTRS pisao o kriminalu na RTRS, ogorčen tim u šta se on pretvorio. Uostalom, upravo na osnovu tih mejlova smo generalnom direktoru Drašku Milinoviću više puta postavili 10 pitanja na koja nikada nije odgovorio. Dobra je ideja da odgovori istražnim organima, piše Patria.

Takođe, pozivamo tzv. Javni servis da od svog ”šefa”, kako ga zovu novinari ove kuće, Staše Košarca javno zatraži da i on svoj telefon dostavi na stručnu ekspertizu koja će utvrditi ili demantovati vjerodostojnost sramne prepiske sa novinarom RTRS.

SNSD-ovi megafoni, konvertibilni šefovi i urednici RTRS, treba da znaju da živimo u XXI vijeku i da to što oni uvode informbirovsku cenzuru, s ciljem blaćenja SDS-a i demonstracije sluganstva SNSD-u, ne znači da se informacije ne mogu plasirati i da neće doći do svih građana. Naprotiv, ovakav gebelsovski način rada samo dodatno urušava povjerenje javnosti prema ovoj kući, na čemu smo izuzetno zahvalni – navodi se u saopćenju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...