Dvije pljačke u centru Sarajeva, jedna radnica povrijeđena

preporučujemo

Sarajevska policija traga za razbojnicima koji su jučer opljačkali Konzum i Azel France u Sarajevu.

Kako je saopćeno iz policije, jučer u 17:20 sati u ulici Himze Polovine u sarajevskoj općini Centar, dvija NN osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici “Konzum”. Uz upotrebu fizičke snage, otuđilu su određenu sumu novca u nanijeli radnici lakše tjelesne povrede. Nakon pljačke, udaljili su se u nepoznatom pravcu.

Dva sata kasnije, u ulici Kranjčevićeva, dvije NN osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Azel France” d.o.o. Sarajevo. Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca i mobilni telefon, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu, piše N1.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Najnovije

Sarajevski ugostitelj tvrdi da im se Forto sveti: Kafići u RS-u imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo iftariti

Kako je odlučila Vlada KS, na prijedlog Kriznog štaba KS, od danas su na snazi nove mjere povodom epidemiološke...