Počela rekonstrukcija rasvjete u Aleji ambasadora

Preporučujemo

Rekonstrukcija javne rasvjete u Aleji ambasadora počela je jučer (28. maj, 2018. godine) i trebalo bi da bude okončana najkasnije za mjesec, potvrđeno je u Sektoru za lokalni razvoj.

U sklopu ovog projekta planirana je reparacija 34 stuba javne rasvjete u Aleji ambasadora, te zamjena 34 postojeće konvencionalne svjetiljki novim LED sijalicama. Osim toga, oko 180 starih lampi ispod tabli sa imenima ambasadora ispod zasađenih lipa bit će zamijenjene novim LED lampama. Vrijednost ovog projekta je oko 55.500 KM. Za njegovu implementaciju Fond za zaštitu okoliša FBiH obezbijedit će oko 44.400 KM, a Općina Stari Grad oko 11.100 KM. Izvođač radova je firma „Step“.

- -

„Općina Stari Grad je posredstvom Sektora za lokalni razvoj s projektom ‘Osvijetli i zaštiti – EE rasvjeta u Aleji ambasadora’ aplicirala na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša. Ovaj projekat, čiji je cilj smanjenje uticaja negativnih isparavanja iz konvencionalnih svjetiljki na biodiverzitet na ovom područja, te umanjenje potrošnje električne energije za javnu rasvjetu, uspješno je ocijenjen, te je započela njegova implementacija“, pojasnili su u Sektoru za lokalni razvoj.

Najnovije

Bandić: Morali smo zakazati sjednicu i izviniti se građanima, Farisu, roditeljima i svim ubijenim

Klubovi Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Stranke za BiH početkom ovog mjeseca zatražili su održavanje hitne sjednice Skupštine...