- Advertisement -

Džaferović pozdravio usvajanje Rezolucije UN-a o osudi negiranja Holokausta

Preporučujemo

Šefik Džaferović član Predsjedništva Bosne i Hercegovine pozdravio je usvajanje rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje poricanje Holokausta te se poziva na veće međunarodne napore u borbi protiv antisemitizma.

– Bosna i Hercegovina je, kao članica Ujedinjenih nacija, glasala za ovu rezoluciju čime smo se pridružili civiliziranom svijetu u borbi protiv pošasti negacionizma, i zaštiti istine o Holokaustu. Imajući u vidu da ova rezolucija poziva na povećanje napora država članica UN-a u suzbijanju antisemitizma, ističem svoju potporu krivičnom gonjenju govora mržnje zasnovanog na antisemitizmu i negiranju Holokausta, -istakao je Džaferović.

Kaxao je kako je žalosna i uznemirujuća činjenica da se pojedini politički akteri u Bosni i Hercegovini svim silama i dalje protive zakonskoj zabrani negiranja Holokausta, genocida i ratnih zločina.

-Niko nema pravo tražiti da mu se omogući nesmetano poricanje zločina i vrijeđanje preživjelih žrtava, jer to je necivilizacijska praksa koja treba da bude obustavljena u ime bolje budućnosti za sve ljude-, zaključio je Džaferović.

Pročitajte:  Džaferović sa Thomas-Greenfield: Blokiranje novca za izbore antidejtonska aktivnost
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika Marša mira 2022.

Ovogodišnje pripreme za Marš mira 2022 koji se održava u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice teku...