Džudo legende iz Rusije kod ministra Osmanovića

Preporučujemo

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je u Sarajevu trofejne džudiste Aslana Sahgirieva i Ilijasa Iliadisa.

Aslan Sahgiriev osnivač je i generalni menadžer kluba Edelweiss iz Groznog, kluba koji je aktuelni klupski prvak Evrope, dok je Ilijas Iliadis najmlađi olimpijski pobjednik u džudo sportu u historiji, višestruki svjetski i evropski prvak, sportska legenda i jedan od najznačajnijih i najpopularnijih džudista današnjice.

- -

Sahgirijev i Ilijadis upoznali su ministra Osmanovića o načinu organizacije džudo sporta u Rusiji. Naglasili su da je dobra organizacija, uz adekvatan stručni rad u klubovima, put do uspjeha.

Ministar Osmanović istakao je zadovoljstvo što su Bosnu i Hercegovinu posjetili izuzetno uspješni sportisti i svoja znanja i iskustva podijelili sa našim sportskim radnicima.

– Uvjeren sam da će saradnja koju ste uspostavili biti dodatni podstrek za buduće uspjehe naših džudista – rekao je Osmanović.

Sportska delegacija iz Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini boravi u okviru aktivnosti razvojnog projekta ON1 koji je osnovao Karim Hebib, čiji je osnovni cilj adekvatan razvoj džudo sporta u Bosni i Hercegovini i uvođenje džudo sporta u obrazovni sistem.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...