Facebook uvodi strožija pravila kako bi zaštitio podatke korisnika

Preporučujemo

Facebook je konačno otkrio strategiju za zaštitu korisničkih podataka na svojoj platformi.

Kompanija će biti opreznija u tome kako se podaci dijele i u budućnosti će biti mnogo transparentnija sa svojim korisnicima.

- -

Facebook je istakao da je već implementirao ispravke koje će spriječiti druge kompanije da ponove tehnike i greške Cambridge Analytica-e.

Kompanija je započela pregled aplikacija koje su zahtijevale korisničke podatke, a korisnicima je omogućeno više načina kontrole nad tim kako developeri pristupaju njihovim podacima.

Facebook ističe da će u potpunosti vršiti reviziju aplikacija koje su imale pristup velikim količinama podataka prije nego što je platforma prerađena 2014. godine.

Pored ovoga, Facebook planira da upozori sve osobe koje su pogođene zlonamjernim aplikacijama, prenosi radiosarajevo.ba.

- -

Kompanija će također onemogućiti pristup podacima za aplikacije koje se nisu koristile u periodu od tri mjeseca. Pored ovoga, kompanija tvrdi da će olakšati ljudima da kontrolišu kako aplikacije koriste njihove informacije.

U budućem ažuriranju Login alatke, Facebook će ograničiti podatke koje neodobrene aplikacije mogu da vide imenu korisnika, fotografijama i e-mail adresama, prenosi Benchmark.

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...