Efendić o odluci Vlade FBiH: Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput graditi kroz sam grad

preporučujemo

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić održat će press konferenciju, u utorak, 15.06.2021. godine, na kojoj će govoriti o Odluci Vlade FBiH o utvrđivanju javnog interesa za projekat izgradenje gradskog autoputa – brze ceste u Sarajevu.

“Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput – brza cesta graditi kroz sam grad”, rekao je on.

S obzirom na to da Vlada nije izvršila konsultacije sa lokalnim zajednicama prije donošenja ovakve vrste Odluke, načelnik Efendić želi ukazati na to koliko dalekosežne posljedice ovakva Odluka može imati po lokalne zajednice kroz koje će autoput/brza cesta prolaziti.

“Naročito je indikativno kojim firmama je dodijeljen ovaj posao i ko su vlasnici firmi kojima je Vlada FBiH dodijelila posao izrade idejnog i glavnog projekta za ovu saobraćajnicu”, navodi se u saopćenju iz općine Novi Grad.

Više detalja Efendić će saopćiti na najavljenoj press konferenciji koja će biti održana u 12 sati, na prvom spratu, u zgradi Općine.

Najnovije

Tviteraši pozvali Čovića da čestita Veležu, a zatim ga ošišali

Nakon sinoćnje historijske pobjede Veleža u utakmici protiv grčkog AEK-a, na društvenim mrežama zavladalo je totalno ludilo.  Na društvenoj mreži...