Efendić: Policija RS-a je jedina institucija na svijetu presuđena za genocid, a da i danas postoji

Preporučujemo

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se povodom napada na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada gdje su brutalno pretučeni od nepoznatog počinioca ili više njih, poručivši da napad nije bio iz koristoljublja.

“Napad na povratnike u Višegradu nije iz koristoljublja. Da bi se opljačkali stari i nemoćni nije ih potrebno brutalno pretući. Oni bi i bez toga dali ako šta imaju, a uglavnom i nemaju”, naveo je Efendić.

Ističe da je takav događaj moguć samo na teritoriji gdje o sigurnosti građana brine policija RS-a koja je jedina institucija na svijetu presuđena za genocid, a da i danas egzistira.

“Ne postoji nijedna institucija u našoj zemlji da je veća smetnja reintegraciji od Policije RS-a. Reforma policije u našoj zemlji propala je iako su svi nivoi vlasti uključujući Skupštinu RS-a, Parlament FBiH i Parlamentarnu skupštinu BiH usvojili principe reforme policije još 2005. ili 2006. godine, ali ono što se nakon toga dešavalo sve je drugo osim reforma”, naglasio je.

Dodaje da je to rezultovalo formiranjem tzv. Koordinacije za rad policijskih tijela u BiH, a to je ustvari – ništa.

“Ostala je da egzistira policija RS-a zahvaljujući kojoj je moguće kompletno antidržavno ponašanje i destrukcija Milorada Dodika u protekloj deceniji. Pozivam OHR i međunarodnu zajednicu da na dnevni red vrate reformu policije u BiH bez koje su budućnost države kao i mir u našoj zemlji trajno ugroženi”, zaključio je.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...