EHF odbio žalbu Rukometnog saveza BiH, Švicarska u baražu

preporučujemo

Evropska rukometna federacija odbila je žalbu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine vezanu za slučaj Nuić. Iako je BiH u Tuzli savladala Švicarsku 21:15, i na terenu izborila baraž, zbog greške u službenom zapisniku na kojem nije bilo Tomislava Nuića, a koji je igrao, Švicarci su uložili žalbu.

Sada je i zvanično da će Švicarci igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Norveške. Meč je registrovan rezultatom 10:0 u korist gostiju.

Rukometni savez BiH, prema pravnim propisima EHF-a, ima 21 dan za žalbu Arbitražnom sudu EHF-a.

Podsjetimo, problem je nastao kada se bh. reprezentativac Tomislav Nuić upisao u listu strijelaca. Zapisničar je ustanovio da Nuića nema na glavnom spisku igrača koji je upisao delegat susreta, Slovenac Darko Repenšek. Za posljedicu, Nuić je dobio crveni karton i automatsko isključenje.

Kasnije je ustanovljeno je da je do greške došlo na tehničkom sastanku prilikom upisivanja igrača u službeni zapisnik gdje je krivicom slovenačkog delegata ime Tomislava Nuića greškom izostavljeno.

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...