- Advertisement -

Emir Suljagić: Sigurnost povratnika u rukama divljaka

Preporučujemo

Prijetnje sa ulica Banje Luke, gdje se proteklog vikenda okupilo na stotine pripadnika SAJ-a, specijalne jedinice MUP-a RS, mladića naoružanih, obučenih u uniforme, sa crvenim beretkama, nikoga nisu ostavile ravnodušnim u Bosni i Hercegovini.

To su bile iste one crvene beretke koje su nosili zloglasni “Škorpioni” iz Srbije u julu 1995. godine po bosanskim poljima ubijali vezane i nenaoružane bosanske dječake i muškarce iz Srebrenice.

Upravo iz Srebenice idu najžešće reakcije, a među prvima se oglasio i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

On se na svom Twitter profilu oglasio nakon užasnih poruka iz Banje Luke koje su obišle ne samo BiH, već i cijeli region, a stigle su i do međunarodne zajednice i Amerike.

– Sigurnost povratnika u, recimo istočnoj Bosni je trenutno u rukama divljaka koji su prošli vikend skandirali “Za krst, za krst…” ili austrijskih pripadnika EUFOR-a koji u najboljem slučaju mogu poslužiti kao taoci, kao u maju 1995. Dakle, nema sigurnosti – napisao je Suljagić na Twitteru.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...