Emotivno pismo Mijatovića za Pudar: Vrijednija si od svih političara, diži visoko zastavu BiH

Preporučujemo

Potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH Vojin Mijatović uputio je otvoreno pismo najboljoj bh. plivačici Lani Pudar.

Naša najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas će ponovo izaći na plivalište u Rimu gdje je u toku Evropsko seniorsko prvenstvo. Nakon osvajanja historijske bronzane medalje u utrci na 100 metara leptir, 16-godišnja Mostarka danas nastupa u svojoj najjačoj disciplini – 200 metara leptir.

Mijatović joj poručuje: „Ponesi visoko zastavu zlatno dijete!

“Hvala ti dijete za sve, nadam se da se ne ljutiš što te zovem dijete jer mlađa si od moje Une samo godinu dana. Hvala Veliboru i Nadi koji su te vaspitali da postaneš šampion i to svjetske klase, imaju na šta biti ponosni.

Znaš dijete tu zastavu koju tako visoko dižeš, mnogi pa i u tvojoj i mojoj zemlji ne vole, nemoj me pitati zašto, jer nemam ti odgovor.

Znaš, dijete ta zastava ti nije omogućila ni bazen ni uslove, ali uprkos svemu, ja te iz Banja Luke molim diži je i dalje visoko i ponosno, diži je u nebesa, neka cijeli svijet čuje za zlatno dijete Lanu Pudar i jednu malu ali ponosnu zemlju Bosnu i Hercegovinu.

Ja te molim samo jednu stvar, nikad ne zaboravi ponosna si Bosanka i Hercegovka, uvijek visoko podigni našu zastavu, jer više si sa svojih 16 godina uradila za svoju zemlju nego cijela politička scena posljednjih 27 godina.

Lana Pudar ti si naše zlatno dijete, ponos ove države i ove zastave pa koliko god je mnogi osporavali.

Plivaj, zlatno dijete, ti si ponos nacije“, poručio je Mijatović.

Najnovije

Poznat termin sahrane porodice Krstić koja je nastradala u stravičnoj nesreći kod Mostara

U užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć kod Mostara stradao je bračni par Krstić, Bojan i Marijana, te njihov...