- Advertisement -

Enver Išerić: O zaključcima NSRS se ne razgovara, za to se odgovara

Preporučujemo

Pravni stručnjak Enver Išerić komentirao je poziv predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nedeljka Čubrilovića predsjednicima SDA i HDZ-a, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću, da se obrate na posebnoj sjednici NSRS.

Naglašava kako nije potrebno nagađati o kakvoj se zamci radi, te poručuje Čubriloviću da se sve rasprave vode u institucijama Bosne i Hercegovine i navodi da NSRS nije mjesto za to.

– Kako izvještavaju mediji Nedeljko Čubrilović, Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske uputio je poziv predsjedniku SDA gosp. Bakiru Izetbegoviću i predsjedniku HDZ BiH gosp. Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici NSRS, koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH.

Nije potrebno nagađati o kakvoj se opet zamci radi. Bitno je da se radi o zamci. Ako ste gospodine Čubriloviću mislili zvati predsjedavajuće i zamjenike predsjedavajućeg Doma Naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a to su funkcije koje obavlja gospodin Bakir Izetbegović i gospodin Dragan Čović, zašto niste pozvali i gospodina Nikolu Špirića?

Nisu Bošnjaci, Srbi i Hrvati plemenske zajednice. To su evropski narodi koji hoće da žive u mirnoj i prosperitetnoj državi Bosni i Hercegovini u kojoj se poštuju ljudska prava na svakom pedlju naše države. Ako ne vjerujete izvršite anketu građana. Zato osigurajte, kao predsjednik entitetskog parlamenta, da licu pravde budu privedeni svi koji ugrožavaju ljudska prava, a posebno povratnike u Republiku Srpsku. Ja hoću da vjerujem da su to neodgovorni pojedinci i grupe i da nisu instruirani od onih koji žele zajednički život u našoj domovini prikazati nemogućim i koji intenzivno rade na rušenju njenog Ustavnog poretka.

Ne može tako gospodine Čubriloviću! O aktuelnim političko-ekonomskim pitanjima razgovara se u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine. Zato jedino ispravno rješenje je da Narodna Skupština Republike Srpske stavi van snage neustavne zaključke koje donijela i da se deblokira rad institucija Bosne i Hercegovine. Neće niko vama davati legitimitet vašeg djelovanja na podrivanju ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. O tome se ne razgovara. Za to se samo odgovara gospodine Čubriloviću.

Pročitajte:  Čović pisao strancima: Osudio odluku CIK-a

Manite se „čoravog pola“ gospodine Čubriloviću. U institucije Bosne i Hercegovine, pa tamo raspravljati. Raspravljati o evropskom putu Bosne i Hercegovine i implementaciji presuda Evropskog suda za ljudska prava. Nije Narodna Skupština entiteta Republika Srpska mjesto za to. Posebno nije to mjesto za raspravu o vašim zaključcima i blokadama. Vi to možete sami o odmah riješiti – poručio je dr. sc. Enver Išerić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...