- Advertisement -

Sarajevogas i danas ima ograničenu isporuku gasa, dio kotlovnica Toplana isključeno sa gasnog sistema

Preporučujemo

Iz Sarajevogasa tvrde da i danas imaju ograničenu isporuku gasa od Energoinvesta, koja, kako kažu, nije dovoljna za snabdjevanje svih kupaca u KS, posebno u periodu kada dolazi do značajnog pada temperature, kao što je najavljeno za naredne dane.

Kako bi se očuvao gasni sistem i osiguralo snabdjevanje gasom kupaca koji nemaju mogućnost korištenje alternativnih goriva, ekipe Sarajevogasa su u dogovoru sa Toplanama Sarajevo na terenu i sa gasnog sistema isključuju sve kotlovnice koje mogu koristiti lož-ulje.

-Također, danas su informisani i svi veliki privredni i poslovni subjekti a koji imaju tu mogućnost, da od sutra koriste isključivo alternativna goriva. Ovo je neophodno jer u slučaju pada pritiska u gasnom sistemu ispod granice funkcionalnosti, odnosno nesrazmjerne potrošnje prirodnog gasa u odnosu na ograničene količine koje su na raspolaganju može doći do dugoročnog prekida isporuke za cca.60.000 individualnih potrošača u Kantonu Sarajevo a koji nemaju mogućnost korištenja alternativnih goriva, kažu iz Sarajevogasa.

Također, apelovali su na sve potrošače da racionaliziraju potrošnju.

-Nestabilnosti gasnog sistema, doprinjela je i dvostruko veća potrošnja ArcelorMittala u odnosu na uobičajnu, što predstavlja problem u situaciji kada Energoinvest za FBiH isporučuje ograničene količine gasa, dodaju iz Sarajevogasa.

-S obzirom na očekivane izuzetno niske temperature zraka, nadležne službe Sarajevogasa redovno prate stanje i funkcionalnost gasnog sistema te će  u skladu sa raspoloživim količinama prirodnog gasa vršiti distribuciju. Ukoliko se steknu uslovi za isporuku dovoljnih količina prirodnog gasa,  Toplane će biti na vrijeme informisane, kazali su iz Sarajevogasa.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...