Erdogan: Budućnost Turske nikad nećemo prepustiti marionetama institucija globalnog tutorstva

preporučujemo

Predsjednik Republike Turske i predsjednik vladajuće Stranke prava i razvoja (AK Parti) Recep Tayyip Erdogan izjavio je da Turska nikada neće svoju političku i ekonomsku budućnost predati marionetama institucija globalnog privrednog tutorstva, javlja Anadolija.

Erdogan je u obraćanju Klubu zastupnika AK Partije u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske (TBMM) istakao kako turski parlament sprema budžet za narednu godinu, te je izrazio uvjerenje da će taj proces biti okončan u interesu države i naroda.

– Turska je u proteklih 19 godina imala veoma dinamičan proces u kojem su se nizali veliki iskoraci demokracije i razvoja. Sada se nalazimo u novoj fazi tog dinamičnog procesa. Vodimo politiku zasnovanu na rastu investicija, zapošljavanja, proizvodnje i ta politika nije tek tako došla preko noći. Sve učinjeno u proteklim godinama su bile pripreme za to – kazao je Erdogan.

On je kazao da se neizvodivim činio razvoj i progres kojeg je turska administracija učinila u proteklih 19 godina jer je naslijedila veoma nerazvijenu infrastrukturu u svim oblastima.

Erdogan je dalje kazao da su svi državnici, uključujući Adnana Menderesa, Turguta Ozala, Necmettina Erbaka i aktuelnu vlast, bili izloženi žestokim napadima jer su pokušavali Tursku vratiti na njene tračnice i oduprijeti se stranim tutorima.

Pročitajte:  Erdogan: Vučiću ću naglasiti važnost mira i stabilnosti u BiH za cijelu regiju

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...