Firma iz Goražda koja proizvodi okvire za municiju i dijelove za puške na sajmu u Kolumbiji

preporučujemo

Goraždanska kompanija koja je ovih dana izvezla milioniti primjerak polimerskih okvira stigla je i do čuvenog sajma u Kolumbiji.

Na prestižnom sajmu Expodefensa u Bogati u Kolumbiji po prvi put su izloženi proizvodi bh. kompanije AC Unity d.o.o. iz Goražda koja je za vrlo kratko vrijeme postala nezamjenjiv proizvođač u svijetu namjenske industrije.

Na sajmu u Bogati učestvuju 251 izlagača, 71 službenih izaslanstva te više od 34 zemlje svijeta. Izlažu se razne vrste oružja i oružanih sistema za kopnene, pomorske, vazdušne borbe, odbranu i sigurnost.

– Imamo priliku da predstavimo polimerske proizvode visoke kvalitete izrade i inovativnih rješenja kao što su okviri za municiju svih kalibara te ostali dijelovi za puške. Na sajmu je veliko interesovanje za naše proizvode, a jedan od najvažnijih eksponata sajma predstavljaju naši polimerski okviri koji su prije nekoliko dana iz naše kompanije izvezeni u milionitom primjerku. Krupnim koracima idemo naprijed, skoro svaki dio naše proizvodnje je već unaprijed rasprodan na veoma zahtjevnom tržištu, a to dovoljno govori o kakvom kvalitetu proizvoda je riječ – saopćeno je iz ove kompanije.

Na sajmu u Bogati proizvode AC Unity predstavljaju direktori kompanije Erwin Bekto i Samir Terović.
Riječ je o kompaniji koja je sa 95 posto izvozno orjentisana, a izvozi na skoro sve kontinente svijeta.

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...