- Advertisement -

Erdogan: NATO da poštuje zabrinutost Ankare o sigurnosti

Preporučujemo

Turska poziva saveznike u NATO da poštuju i podrže zabrinutost Ankare za njenu sigurnost, izjavio je danas predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

“Ako smo saveznici, onda moramo da poštujemo i podržavamo zabrinutost Ankare za njenu sigurnost za njene granice.

Vidimo da nema takvog odnosa prema nama”, poručio je turski lider na sastanku vladajuće stranke, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je rekao Erdoan, “Turska uvijek podržava savez, saveznički duh, ali ne može da pristane na svaki prijedlog i ne može da pristane na savez sa onim zemljama koje podržavaju teroriste koji ugrožavaju bezbjednost Turske”.

Prema njegovim riječima, posjeta delegacija Finske i Švedske Turskoj, koja je zakazana za ponedjeljak radi razgovora o članstvu te dvije zemlje u NATO, nema smisla i nema potrebe za njom.

“Već sam rekao da ne treba da se muče. Nema potrebe za ovim. Nećemo dva puta napraviti istu grešku”, naglasio je turski lider.

Takođe, kako je dodao, Švedska ne može da očekuje da Turska odobri njeno članstvo u NATO dok joj ne vrati “teroriste”, prenio je Rojters.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bečarević: BH-Gas se briše, a županije osnivaju novo preduzeće za projekat Južna interkonekcija

Stručnjak za gas i dobar poznavalac prilika na gasnom tržištu Almir Bečarević danas je upozorio javnost da se preduzeće...